Turun Hitsauskone Oy

Trafimet hitsauspolttimet

Trafimet hitsauspolttimet

Trafimet on Italialainen yritys, joka valmistaa erilaisia hitsauspolttimia ja tarvikkeita. Yritys on perustettu vuonna 1974 Trafimetin tuotevalikoimaan kuuluu TIG-hitsauspolttimia, MIG/MAG-hitsauspolttimia, plasma-leikkauspolttimia, hitsausgeneraattoreita ja erilaisia tarvikkeita hitsaukseen. Trafimetin polttimet ovat tunnettuja niiden korkeasta laadusta, tarkkuudesta ja luotettavuudesta. Yritys panostaa erityisesti tuotteidensa kehitykseen ja innovaatioihin, jotta ne vastaisivat asiakkaiden tarpeita entistä paremmin. Kemppi Oy osti Trafimetin koko liiketoiminnan vuonna 2019 joka näkyy nykyajan Trafimetin polttimissa.

 

1. Ergonomia

Uuden ERGOPLUS:n kahva on valmistettu kahdesta komponentista, kumista ja muovista. Kumitekstuurit sijaitsevat kahvan pinnan ylä- ja alapuolella, missä ihmisen käden täytyy pitää kädensijasta luonnollisesti ja tarkasti. Ihmisen käden luonnollinen asento – kolmion muotoinen kahdessa suunnassa – on ollut johtava periaate ERGOPLUS:n kahvan suunnittelussa alusta loppuun.

2. Taivutustuki

ERGOPLUS tarjoaa kaksi erilaista ergonomisesti suunniteltua taivutustukea; yksi vesijäähdytteisille ja yksi ilmajäähdytteisille malleille. Vesijäähdytteisten polttimien kanssa käytetty kaksoispallonivel tekee polttimen liikkeistä rajattomat ja pitää koko tuotteen täydellisessä tasapainossa. Ilmajäähdytteisissä poltinversioissa on taitavasti suunniteltu muovinen jousen taivutustuki. Muovinen jousiratkaisu tukee kaapelia ja pienemmällä alaspäin suuntautuvalla voimalla saavutetaan parempi tasapaino kahvaan.

 

 

 

Kaapelit

Vesijäähdytteisten mallien merkittävimmät parannukset ovat hyvin suojattu letkupaketti ja sisällä olevat vesiletkut. Uudessa suojaletkussa on pienempi pintakitka. Matalakitkaisen suojaletkun merkitystä ei voi aliarvioida. Kun hitsaaja liikkuu hitsauspolttimen kanssa, letkupaketti makaa aina lattialla. Alhaisen kitkapinnan ansiosta se ei tartu lattiaan, vaan liikkuu pehmeästi tarttumatta. Samoin matalakitkainen pinta estää letkupaketin takertumisen kulmiin tai reunoihin.

 

Käytettävyys

Uusien joustavien materiaalien ja päivitetyn taivutustuen ansiosta ERGOPLUS-poltin on vaivaton ja mukava käsitellä kaikissa hitsaustilanteissa.
Yksi ERGOPLUS:n ergonomisen suunnittelun tärkeimmistä ominaisuuksista on irrotettava pistoolin kahva. Perinteisellä kahvalla hitsattaessa hitsaajien olka- ja kyynärlihakset ovat jatkuvassa työmäärän rasituksessa. Pistoolin kädensijalla olkapään ja kyynärpään asento on täysin erilainen ja lihasvoimakuorma 25–64 % pienempi hitsausasennosta riippuen (EMG-mittaukset riippumattoman asiantuntijayrityksen Myontecin tekemä). Pistoolin kahva on suunniteltu helposti irrotettavaksi yhdellä napsautuksella eikä työkaluja tarvita. Pienen kokonsa ansiosta pistoolin kahva kulkee helposti mukana hitsaajan taskussa. Pistoolin kahva sisältyy jokaiseen vakiomyyntipakkaukseen.

 

 

Kulutustarvikkeet

Vahvuus ja erinomaiset suoritukset
 
Uusi ERGOPLUS on yhteensopiva vanhan version kulutustarvikkeiden kanssa. ERGOPLUS:ssa on neljä erilaista kulutusosaa: kaasusuutin, kosketinsuutin, kaasudiffuusori ja kosketinkärjen pidike. ERGOPLUS:n kaasusuutin (26 – 36 – 400 – 500 – 555) on myös yhteensopiva Trafimetin “Quick Release” -mallin kanssa.

 

 

 

 

Liitännät

Uusi ERGOPLUS taskulamppu on varustettu euroliittimellä vakiona.
Trafimetin vesiliitosletkuratkaisut ovat yksi merkittävimmistä yhtiön T&K-työn tuloksista liittimien alalla. Sen suunnittelussa käytetty materiaali on päivitetty EPDM:ään, joka on joustavampi ja kestävämpi kuin aiempi letkumateriaali. Myös takalaatikon sisärakenne on suunniteltu uudelleen vesiletkujen taittumisen välttämiseksi.
 
 
 

Tekniikka

ERGOPLUS on varustettu suljetulla mikrokytkimellä. Se on luotettavampi kuin vaihtoehtoinen mekaaninen ratkaisu, jossa on avoin kontakti, joka on alttiina lialle, pölylle ja kosteudelle. Mikrokytkin on IP67-suojattu, mikä on paljon korkeampi standardi kuin muut hitsausjärjestelmien sähkökomponentit, mikä takaa pitkän käyttöiän luotettavassa käytössä.
Polttimen alhainen lämpötila on myös tärkeä osa hitsauspoltinta. Sekä ilma- että vesijäähdytteiset ERGOPLUS-poltinpäät ovat nyt viileämpiä kuin koskaan ennen. Viileämmällä rakenteella kulutusosien kulutus vähenee. Jatkuvassa 350A hitsauksessa ERGOPLUS 500 kosketuskärjen lämpö ei nouse yli 170 C° – Vähintään 30 % viileämpää kuin aiemmat vesijäähdytteiset polttimet.